Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев дава брифинг за състоянието

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев дава брифинг за състоянието
Коментари Харесай

Едно от децата от катастрофата на Тракия е в по-тежко състояние, другото вече е контактно

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев дава брифинг за положението на двете деца, превозени от старозагорската университетска болница „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в „ Пирогов “. Те са превозени сутринта.

Едно от децата е в по-тежко положение. В момента тече интервенция на детето, което е с фрактура на таза и бедрото.

Другото дете към този момент е контактно. Няма съществени трайни увреждания, само че има много травми. Няма информация дали околните са пристигнали. Тук е министърът на опазването на здравето в Сърбия, който е посетил болничното заведение и децата, настанени в хотела, за които не се постанова хоспитализация.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че за часове е проведен превоза за транспортиране на по-леко потърпевшите деца до границата със Сърбия. Там ще ги чакат екипи, които да ги трансферират в техните лечебни заведения.

Няма други тежки случаи, няма проблем с превоза и някое дете да се е пчувствало зле по време на превозването, сподели още здравният министър.

По обед в " Пирогов " дойдоха двете по-тежко потърпевшите деца след злополуката на автомагистрала " Тракия ". Неофициално едно от децата е с контузия на главата, а другото е със строшен таз и бедро.



Около 14.00 ч. седем деца, ранени при злополуката на сръбски рейс нощес на автомагистрала „ Тракия “, отпътуваха към " Калотина ". Децата са в положително положение и на българо-сръбската граница ще бъдат поети от здравните служби на Република Сърбия.

В болничното заведение в Стара Загора под медицински грижи остават общо шестима души - трима възрастни и три деца, които са с коремни контузии.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР