Министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е
Коментари Харесай

МВР в пълна бойна готовност по време на празниците. Вижте какви мерки преприемат органите на реда

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила, министърът на превоза Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила и министърът на районното развиване Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила осведомиха на конференция след съвещанието на Министерски съвет какви ще бъдат подхванатите ограничения по време на празниците за сигурността на жителите и за по-малко пътни катастрофи.

Столична община и всички структури, виновни за сигурността по време на предстящите празници, са в цялостна бойна подготвеност. Навсякъде в страната, изключително в огромните градове и най – към този момент в комерсиалните центрове, ще има въоръжени служители на реда.

Засилено полицейско наличие ще има, несъмнено, и по пътищата в страната, изключително по автомагистралите. Министър Радев увери, че ще се направи всичко допустимо да се предотвратят тежки пътни произшествия. Ще се вършат също по този начин оптимално доста инспекции, с цел да не се допусне жители, използвали алкохол или наркотични субстанции да ръководят транспортни средства. „ Превантивно да стопираме тези, които желаят да превишат скоростта. Ще вършим инспекции за опиати и за алкохол. Това е другият камшик, който води до ПТП “, сподели Валентин Радев.

Министър Ивайло Московски заяви, че ще има контролни органи на натоварените точки поради ТИР-овете и рейсовете. Той още веднъж прикани всички водачи да внимават при прекосяване през жп прелезите. „ По-важен от човешкия фактор при придвижването няма. Нека всички бъдат оптимално виновни и да не не помнят, че носят отговорност, както за себе си, по този начин и за другите “, акцентира той.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че се чака засилено излизане на коли при започване на празниците, а в края на празниците се чака то да бъде в противоположна посока. „ Имаме уверения, че ще има засилено полицейско наличие по входовете и изходите на София “, разясни тя.

Министър Нанков от своя страна удостовери, че всички ремонтни действия по републиканската пътна мрежа ще бъдат прекъснати, с цел да се реализира естественото придвижване на жителите по време на празничните дни. Той сподели също по този начин, че над 3000 машини ще бъдат в подготвеност при потребност от снегопочистване и подсети, ч съгласно прогнозите на синоптиците се чакат превалявания от сняг.

От петък стартира продажбата на новите винетни стикери. Ще има винетки за три месеца. Всички винетки ще важат от датата на закупуването им. Това осведоми още министър Николай Нанков.

В края на конференцията министър Радев пожела на всички безаварийно пътешестване по време на празничните дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР