Министърът на вътрешните работи трябва да дава пример и на

...
Министърът на вътрешните работи трябва да дава пример и на
Коментари Харесай

Карадайъ:Рашков да е пример за спазване на Конституцията и законите

Министърът на вътрешните работи би трябвало да дава образец и на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, и на обществото по какъв начин се съблюдават Конституцията и законите в страната. С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към Бойко Рашков по време на чуване на МВР-шефа в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред. Карадайъ напомни, че в 46-о и 47-о Народно събрание е отправил запитване към Рашков, на което към момента не е получил отговор и настоя да знае по кое време ще стане това.

Предметът в питането са дейностите на полицейски чиновници, нахлували по време на изборите юли и ноември в домовете на хора от уязвими групи, които имат решения на ТЕЛК.

От изказвания на Бойко Рашков в медиите разбираме, че за двата избора - юли и ноември има по над 10 000 случая на дейности на полицията в другите сфери на техните действия, от които единствено по 200-250 са формирани каузи и те са стигнали до прокуратурата. Другите 20 000 случая прокуратурата би трябвало да ги следи и ревизира, съобщи Карадайъ. И добави: " Прокуратурата не си прави работата да следи съблюдават ли служителите на реда закона в техните си дейности. "

Бойко Рашков сподели, че на 11 януари е отговорено на питането. А Карадайъ съобщи, че още на следващия ден ще ревизира в деловодството на Народното събрание дали това е правилно.

За Движение за права и свободи са дали своят вот 350 000 български жители. Да наричате всички тези хора купувачи на гласове и надали не да ги обявявате за извършители, не е правилно, вие ги обиждате, възмути се Карадайъ.

Ние ще бъдем сътрудник на Министерство на вътрешните работи само и единствено в законните им дейности. Включително и в битката против купения избор. Няма неодобрение поради битката против купения избор. Има неодобрение поради нарушаването на Конституцията и законите на страната и поради противозаконните дейности на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

За нас е значимо всеки един съответен случай от тези над 20 000, които не са стигнали до прокуратурата, да се ревизира. Бездействието на прокуратурата е впечатляващо, тъй като по общия ред за контрол на законността тя би трябвало да се е самосезирала за дейностите на Министерство на вътрешните работи, безапелационен бе Карадайъ.

Предупредителните протоколи не ги докладваме на прокуратурата. Това е процедура, която се планува в закона за Министерство на вътрешните работи и подхожда на една от главните действия на Министерство на вътрешните работи - превантивната, сподели Бойко Рашков.

Нахлуването само че домовете на хора, които от години лежат на легло, предстои на инспекция, още повече, че това става без позволение от арбитър, акцентира Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР