Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски

...
Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски
Коментари Харесай

Спасовски предупреди за очаквано напрежение на протестите в Скопие тази вечер

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски посети в сряда сутринта двамата най-тежко потърпевши служители на реда при снощните конфликти на митинга.

47 общо са потърпевшите чиновници на реда, 11 от тях - по-сериозно, а двама са с тежки пострадвания в клиниката по неврохирургия в Скопие.

„ Няма потърпевши протестиращи, дейностите на полицията нощес бяха ориентирани извънредно към тези 30-тина младежи, които с качулки и маски предизвикаха насилие”, съобщи Спасовски.

По думите му и в сряда вечерта се чака напрежение. Силите на реда имат информация, че се приготвят коктейли Молотов, каквито и през вчерашния ден бяха хвърляни към постройките на държавното управление, министерството на външните работи и Народното събрание, сподели министърът на вътрешните работи и посъветва евентуалните извършители „ да се откажат”.

Протестът е демократично право, само че не може да се провежда принуждение и разрушение на демократичния ред, съобщи Спасовски.

„ Насилието и омразата не са и не могат да бъдат решение на нито един проблем. Ще кажа на подпалвачите на митингите – не манипулирайте и не малтретирайте младежите, с цел да задоволявате политическите си апетити. Вашият сюжет нощес докара до над 40 ранени служители на реда и над дузина задържани. 27 април няма да се повтори!”, написа във Facebook профила си министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР