Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, със заповед от 17

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, със заповед от 17
Коментари Харесай

Криминална полиция в Русе вече се ръководи от Петър Ванев

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, със заповед от 17 юни 2019 година, назначи основен контрольор Петър Ванев за шеф на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР – Русе. Преди той заемаше длъжността шеф група „ Престъпления срещу собствеността “ в същия бранш и поема поста от основен контрольор Николай Кожухаров, който напусна системата на Министерство на вътрешните работи.
Петър Ванев е роден през 1981 година в гр. Русе. Завършил е Английската езикова гимназия „ Гео Милев “ - Русе, а висше си обучение в Академията на Министерство на вътрешните работи - София. Професионалната му кариера е почнала в бранш „ Криминална полиция “ в столичното Пето районно управление (на МВР), след което минава през бранш „ Престъпления свързани с МПС “ в Столична дирекция на вътрешните работи, а от 2008 година стартира работа в бранш ПКП в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.
Ванев владее британски, френски и румънски език. Преминал е редица интернационалните курсове и специализации в Европол в региона на: обири и трафик на МПС; противопоставяне на футболното хулиганство; употреба на Шенгенската осведомителна система. Завършил е образование и е минал стаж в Национално учебно заведение за офицери от полицията в Кан – Еклюз, Франция. Член е на Мрежата за противопоставяне на радикализацията към Европейската комисия. Има приключен езиков курс в Университета в Крайова, Румъния и взе участие интензивно в взаимните българо-румънски планове за възстановяване на съдействието в областта на сигурността. Вземал е присъединяване в редица интернационалните и национални конгреси, свързани с тематики за сигурността в Интернет и детската престъпност.
През 2009 година при тематичните инспекции за готовността на България и Румъния за влизане в Шенген по линия полицейско съдействие е взел участие в работните групи, подготвящи нормативните документи за правоприлагане на Шенгенското законодателство в България. Участвал е в създаването и реализирането на планове по линия на полицейско съдействие, предварителна защита на престъпността и други.
Награждаван е неведнъж за реализирани високи резултати в служебната си активност, в това число и групова премия „ Полицай на годината – 2007 “, като чиновник в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР