Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че няма да

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че няма да
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи: Няма да подам оставка, назначена е проверка на полицаи, превишили правата си

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че няма да подаде оставка. Той съобщи, че не приема дейностите на чиновници, които са си надвишили правата и към този момент е почнала вътрешна инспекция в Столична дирекция на вътрешните работи. Има арестуван за период от 72 часа, тъй като е открит като палител на полицейския бус.

" Редно е да създадем резюме на обстановката от нощес. Всички станахме очевидци на невиждан разгром в центъра на София. Само навременната реакция на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията осуетиха по-сериозни вреди и даже жертви. Затова точно се удивлявам на настояването за моята оставка. Защо? ", попита риторично Стоянов и продължи: " Защото хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това значи да ги предам. Не считам, че министърът на вътрешните работи би трябвало да бъде изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в БФС ", акцентира Стоянов.

Министърът дефинира дейностите на полицията и жандармерията като реципрочни на експанзията от страна на " крайни почитатели ", пристигнали на място, с цел да окървавят митинга.

" Само за час бяха потушени вълнения, които в някои европейски страни се трансформират в всеобщи. В същото време не одобрявам дейностите на единици чиновници, които превишиха правата си и не се оправиха със задачата да не се поддават на провокации ", съобщи Стоянов.

Той посочи, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи е назначил вътрешна инспекция. За задачата няма да се чакат нормативните периоди, инспекцията ще се извърши в незабавен порядък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР