Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов постави въпроса за разследването

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов постави въпроса за разследването
Коментари Харесай

Вътрешният министър обсъди в Турция случая с убития граничен полицай през 2022 г.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сложи въпроса за следствието на убития през 2022 година граничен служител на реда по време на работното си посещаване в Турция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 
Прочетете още
Министър Стоянов и водената от него делегация се срещна със заместник-министъра на правораздаването Хасан Йълмаз. 

По време на срещата Калин Стоянов сложи въпроса за следствието на убития предходната година, край село Голям Дервент граничен служител на реда Петър Бъчваров. Стоянов изясни, че повдига тематиката по гледище на родителите, с които се срещна преди дни в Елхово. Тогава министърът на вътрешните работи пое ангажимент да спомага за връзка с турските управляващи.

Заместник-министърът на правораздаването Хасан Йълмаз заяви, че първото съвещание по делото е планувано за 12 октомври в Одрин. Той увери министър Калин Стоянов, че ще бъде оказано подпомагане на родителите на Петър Бъчваров да участват на първото правосъдно съвещание.

Заместник-министърът на правораздаването и министърът на вътрешните работи разискаха и тематиката с противодействието на противозаконната миграция. Двамата се сплотиха към мнението, че законодателството в тази тенденция както и по-тежките санкции са от значително значение.

По-рано през днешния ден министърът на вътрешните работи се срещна с турския си сътрудник Али Йерликая.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР