Министърът на външните работи Теодора Генчовска положи цветя на гроба

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска положи цветя на гроба
Коментари Харесай

Българската делегация, водена от министър Теодора Генчовска почете паметта на Гоце Делчев в Скопие

Министърът на външните работи Теодора Генчовска постави цветя на гроба на Гоце Делчев в двора на църквата „ Свети Спас “ в Скопие в границите на визитата си в Република Северна Македония. 

Повод  за визитата е отбелязването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев и откриването на офис на Българската телеграфна организация в Скопие. Външният ни министър управлява българската делегация, в чийто състав са още заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник-министърът на културата Юрий Вълковски и ръководителят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов. На церемонията по отбелязване на годишнината от страна на Република Северна Македония участваха министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и заместник-министърът на външните работи Фатмире Исаки.

В наличието на членовете на двете делегации генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев откри публично Пресклуба на Българската телеграфна организация в Скопие. На церемонията министър Генчовска насочи приветствие към екипа на Българска телеграфна агенция, като акцентира, че към този момент има действителна медийна съгласуваност сред двете страни и изрази убеденост, че публицистите работят в атмосфера на колегиално и приятелско съдействие в името на високия професионализъм. В рамките на визитата външният министър на България участва на откриването на изложбата „ Чудотворни икони и свети мощи на Балканите “ в Българския културен институт и се срещна с представители на българската общественост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР