Министърът на външните работи Светлан Стоев потвърди пълната подкрепа на

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев потвърди пълната подкрепа на
Коментари Харесай

България ще окаже пълна подкрепа за свой дългогодишен служител на посолството ни в Афганистан

Министърът на външните работи Светлан Стоев удостовери цялостната поддръжка на страната ни за дългогодишния локален чиновник на посолството ни в Кабул Амруддин Хакшенас и фамилията му, които благодарение на Министерство на външните работи наскоро бяха евакуирани от Афганистан.

,,На несъмнено място сте и можете да разчитане на цялостната ни поддръжка. С общи старания ще създадем по този начин, че да се чувствате допустимо най-добре в България'', акцентира министър Стоев, който одобри Амруддин Хакшенас в Министерство на външните работи.

Външният ни министър благодари на Амруддин Хакшенас за всичко, което е направил за България през 40-годишната си работа за страната ни. В резултат на неговите старания парцелът на българската страна в Кабул е опазен по време на сериозни моменти от развиването на Афганистан през последните 30 година По тази причина през 2003 година той е награден и с най-високото отличие на Министерство на външните работи за задгранични жители "Златна лаврова клонка ".



Вие бяхте другар, когато имахме потребност. Сега ние ще бъдем до вас. Ще създадем всичко допустимо тук да има бъдеще за вас и за вашите деца, съобщи министър Стоев, като изрази вяра, че Амруддин Хакшенас и фамилията му сполучливо ще се интегрират в обществото ни.

В рамките на своите пълномощия Министерство на външните работи продължава да оказва поддръжка на Амруддин Хакшенас и след евакуацията. Той и фамилията му ще бъдат настанени в жилище, обезпечено от Българския червен кръст.

Амруддин Хакшенас благодари на министър Стоев за положените старания и помощта от Министерство на външните работи при изтеглянето им от Афганистан. За вниманието и поддръжката в тежката обстановка той изрази благодарност и към посланиците ни в Пакистан и Афганистан – Ирена Ганчева и Иван Котов, към непрекъснатия представител на Република България в НАТО Драгомир Заков, към шефовете на дирекция "Азия, Австралия и Океания " Наталия Мишева и на "Ситуационен център " Антон Марков.

Амруддин Хакшенас е назначен в посолството ни в Кабул през 1981 година Той е първият афганистански жител, за чиято евакуация страната ни оказа помощ в осъществяване на решението на Министерския съвет за приемане на общо до 70 афганистански жители и техните фамилии, работили към посолството ни или били в служебни връзки със структурите на Европейски Съюз и НАТО в Афганистан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР