Министърът на външните работи Сергей Лавров потвърди подкрепата на Русия

...
Министърът на външните работи Сергей Лавров потвърди подкрепата на Русия
Коментари Харесай

Лавров демонстрира подкрепа за Мадуро в Каракас

Министърът на външните работи Сергей Лавров удостовери поддръжката на Русия по време на аудиенция в Каракас през вчерашния ден, единствено два дни откакто опозиционният водач Хуан Гуайдо бе посрещнат като държавен водач във Вашингтон, съобщи ДПА.

На конференция през вчерашния ден след среща с Николас Мадуро, Лавров още веднъж осъди американските наказания против венецуелската петролна промишленост. По същото време министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че постанова нови наказания на Венецуела - против държавната самолетна компания " Конвиаса " (Conviassa), като добави в черния лист 40-те й самолета, предава Българска телеграфна агенция.

" С неспокойствие чакаме президента Мадуро на тържествата в Москва на 9 май по случай 75-ата годишнина от успеха във Великата отечествена война ", съобщи Лавров, представен от ТАСС. Той означи, че през март се навършват 75 години от установяването на дипломатически връзки сред Русия и Венецуела. Договорихме се да отбележим почтено този празник, добави той.

По думите на министъра визитата е била доста наситена, а диалогът с Мадуро - " нескончаем и доста поверителен ". " Твърдо подчертахме нашата ангажираност към запазването на суверенитета на Венецуела и солидарността ни с народа и управлението на Венецуела в опълчването против противозаконния напън, който оказват Съединени американски щати и техните помагачи, съобщи Лавров. " Ще развиваме военно-техническото съдействие, с цел да осигурим надеждно отбранителната дарба на нашите другари, изключително пред лицето на външните закани ", акцентира той. По думите му на договарянията страните са се договорили и за усилване на търговско-икономическото, капиталовото, филантропичното съдействие " в изискванията на противозаконни наказания ", за " съгласувани дейности " в енергетиката, естествените запаси, превоза и други

Лавров оцени като " положителна и далновидна самодейността " на венецуелското управление за привличане на външни наблюдаващи в процеса на реформиране на изборната система и акцентира " цялостната поддръжка на съветската страна за напъните на президента Мадуро за народен разговор. Според него изключително значимо е, че пред него Мадуро и другите му събеседници са удостоверили, че този народен разговор е открит за присъединяване на всички други представители на венецуелското общество. Според него Русия употребява стратегическото партньорство с Каракас, с цел да поддържа правото на венецуелския народ самичък да взема решение ориста на своята страна.

Гражданите на Венецуела очевидно са се уморили от борбата, апелите от уличните митинги и задграничната намеса, съобщи Лавров на среща с представители на " кръглага маса " на националния разговор. Като изключително значимо той посочи, че съгласно уверенията, които е получил, форматът има " в действителност инклузивен темперамент, и че той е открит за присъединение на всички политически партии ". " Амбициите на обособените политици не трябва да преобладават над ползите на цялото общество ", добави Лавров и изрази вяра, че ще бъде координиран общ метод за избирането на нов състав на Националния изборен съвет и Националното заседание през 2020 година Според него " тези избори са единствената опция за радикалите да си обезпечат бъдеще в политическия живот на страната ".

Лавров приключи речта си с откъс от националния воин Симон Боливар. " Само народът знае, в какво се състои неговото богатство и е стопанин на своята орис, народът е същинският суверен - велики думи, годни за всяка страна, всяка нация, всеки интервал от историята ", сподели съветският първи посланик. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР