Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто и ръководителят

...
Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто и ръководителят
Коментари Харесай

Унгария подписва нов дългосрочен договор с Газпром

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто и ръководителят на съветския тръст Газпром Алексей Милер се чака да подпишат по-късно през днешния ден нов дълготраен контракт за газови доставки, съобщи Ройтерс.

Милер е на посещаване в Будапеща. Унгария заяви в края на предишния месец, че е постигнала единодушие с Русия по всички условия на нов дълготраен контракт за газови доставки, който да влезе в действие от 1 октомври.

Сиярто сподели в края на август, че договорът с Газпром ще бъде за 15 години с алтернатива за смяна на закупуваните количества след 10 години. По думите му цената също е контрактувана и Газпром ще доставя 4,5 милиарда куб метра природен газ годишно на Унгария по два маршрута - 3,5 милиарда куб метра през Сърбия и 1 милиарда куб метра през Австрия.

Унгария разчита на Русия за по-голямата част от вноса на нужния й природен газ, който в предишното се транспортираше по газопроводи през Украйна. През последните години обаче Будапеща диверсифицира доставките си, отваряйки трансгранични интерконектори с множеството си съседи и получавайки синьо гориво от Роял Дъч Шел (Royal Dutch Shell) посредством терминал за полутечен природен газ в Хърватия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР