Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отбелязва, че

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отбелязва, че
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: За сега не преговаряме с Русия за край на войната

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отбелязва, че към този момент не се водят договаряния сред Украйна и Русия за преустановяване на войната , цитира думите му УНИАН.

Така той отговори на въпроса дали Украйна е подготвена да договаря за спокойно споразумяване за възобновяване на контрола над териториите, завзети от руснаците след 24 февруари.

" Засега няма договаряния сред Русия и Украйна заради позицията на Руската федерация и нейната непрекъсната експанзия против страната ни. Следователно в действителност няма какво да обсъждаме. Целта на Украйна в тази война, стартирана против нас от Русия, е да освободим нашите територии и възстановим нашата териториална целокупност и цялостен суверенитет в източната и южната част на Украйна . Това е крайната цел на нашата преговорна позиция ", сподели Кулеба.

УНИАН напомня, че на 29 март в Истанбул се състоя първият кръг от договарянията сред делегациите на Украйна и Руската федерация. На тези договаряния Украйна предложи да подпише интернационален контракт за нова система от гаранции за нейната сигурност.

На 12 април ръководителят на украинската преговорна група, началник на парламентарната секта на партията " Слуга на народа " Давид Арахамия съобщи, че украинската страна се придържа към Истанбулското официално съобщение и не е трансформирала позицията си в договарянията с Русия.

На 16 юни ръководителят на фракцията на Слугата на народа Давид Арахамия, който оглавява групата за договаряния сред Украйна и Русия, съобщи, че на Украйна ѝ липсват оръжия и муниции, с цел да се съревновава с Русия в " една от най-големите борби на 21 век ".

Той сподели тогава, че " нашата (украинската-бел.ред.) преговорна позиция в действителност е много слаба, тъй че не желаеме да сядаме на масата, в случай че сме в такава позиция. Трябва по някакъв метод да променим това " и акцентира нуждата от контраоперация за връщане на изгубените територии.

На 6 юли президентската канцелария заяви, че избрани контакти с съветския договарящ екип се поддържат извънредно на равнище филантропични подгрупи .

Припомняме, че на 7 юли съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва към момента не е почнала нищо съществено, що се отнася до нейната " военна интервенция " в Украйна, предизвиквайки Запада и съперниците на Русия да " се опитат да победят Русия на бойното поле "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР