Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отново привлече

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отново привлече
Коментари Харесай

Дачич: Ще признаем Косово, когато върбата роди грозде

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич още веднъж притегли вниманието на медиите с колоритно изказване за Косово. Официален Белград ще признае най-младата страна на Балканите и ще се съгласи с участието й в Организация на обединените нации, „ когато върбата роди грозде “. Това заяви скопската електронна медия A1 On, съобщи " Фокус ".
На банкет в посолството на Гърция в Белград, Дачич съобщи, че Сърбия всеки ден получава апели от Косово, които са „ отвън действителността “. Като образец той уточни предлагането за промяна на границите, само че без териториални отстъпки от страна на Косово.
„ Казват ни, че не желаят промяна на границата, само че желаят да придобият Прешево и Буяновац. Много са умни.Знаете ли по кое време ще се случи това, по кое време Косово и Метохия ще влязат в Организация на обединените нации и ще ги признаят за страна? Когато върбата роди грозде “, съобщи Дачич пред кореспонденти.
Първият посланик на Белград напомни, че една от опциите, упоменати от Прищина, е Сърбия да признае Косово, а в подмяна болшинството от сръбските общини в северната част на Косово да получат известна степен на автономност в ръководството. Според него тази концепция също е неприемлива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР