Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, заемащ този

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, заемащ този
Коментари Харесай

Руска медия "уволни" Сергей Лавров. Москва: Фалшива новина

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, заемащ този пост от 2004 година, няма да влезе в новото държавно управление, което следва да сформира избраният отново президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила. Това заяви нощес малкия екран RТI (Russian Television International), като се базира на осведомени източници.

Пресслужбите на Кремъл и външното министерство в Москва опровергаха това изказване като нечиста сделка " и дезинформация ", съобщи ТАСС.В отговор на въпрос на публицисти представителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков сподели: Хайде да поздравим Сергей Лавров за рождения ден и да не обръщаме внимание на спекулации!

RТI твърди, че Лавров, който през вчерашния ден стана 68 години, до момента в който бе на посещаване в Япония, от няколко години е желал да напусне висшия дипломатически пост поради насъбрана отмалялост. Но по гледище на президента министърът останал на работа до президентските избори на 18 март. Според малкия екран идващият външен министър на Русия щял да бъде един от сегашните заместник-министри или човек от президентската администрация.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова нощес написа във Фейсбук, че доколкото е схванала, телевизионният канал не разполага с никакви източници и че това дори не е клевета, а наподобява на някаква подхвърлена дезинформация. "Мисля, че обявата на RTI е нещо като подправена вест. Възможно е да не е преднамерена, а заради недовиждане. Кой знае? ", гласи нейният пост.

Захарова добави, че при подготовката на материала от малкия екран не са се обръщали към съветското външно министерство, а когато тя се е обадила в медията за пояснение, й споделили, че не знаят за рождения ден на Лавров, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР