Министърът на външните работи на Китай порица международните практики на

...
Министърът на външните работи на Китай порица международните практики на
Коментари Харесай

Китай и Иран осъдиха международния тормоз на САЩ

Министърът на външните работи на Китай порица интернационалните " практики на тормоз " по време на среща с иранския си сътрудник. Двете страни разкритикуваха американската външна политика при Доналд Тръмп , осведоми АП.

Ван И удостовери укрепването на двустранните връзки при започване на диалозите си с Мохамед Джавад Зариф.

Двамата разговаряха в Пекин. Вчера Зариф се срещна с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Москва . Разговорите са на фона на първите огромни учения на Военноморски сили на трите страни в северната част на Индийския океан.

" Ние би трябвало да се надигнем дружно против унилатерализма и практиките на тормоз ", прикани Ван И.

Китай е част от нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година и остро подлага на критика решението на Съединени американски щати да изоставят контракта.

Без директно да загатва Съединени американски щати, Ван означи, че Китай и Иран ще пазят националните си ползи , а също по този начин ще " поддържат мултилатерализма и нормите, които направляват интернационалните връзки ".

Зариф отговори, че двете страни са обединени в " нашите общи старания за битка против унилатерализма и поощряване на мултилатерализма " през 2020 година

Четиридневните морски учения, стартирани в Оманския залив в петък, акцентират неофициалния съюз сред Китай, Иран и Русия на фона на отдръпването на Тръмп от интернационалните съглашения.
 Иран, Русия и Китай дадоха старт на взаимни военноморски учения
Иран, Русия и Китай дадоха старт на взаимни военноморски учения

Посланието на учението било мир, другарство и трайна сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР