Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас призова Европейския

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас призова Европейския
Коментари Харесай

Германия зове ЕС да не стои пред САЩ като зайци пред боа

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас прикани Европейския съюз да се откаже от правилото на единомислещото приемане на решения , с цел да не бъде " като зайци пред боа " във връзка със глобите, наложени от Съединени американски щати. Това акцентира той в изявление за немския в. " Билд ".

Маас, разяснявайки връзките сред Европа и Съединени американски щати, е разкритикувал американския президент Доналд Тръмп поради изказванията му, че Европейският съюз е зложелател на Съединените щати.

 Германия с нова
Германия с нова " трезва и сериозна " външна политика по отношение на Съединени американски щати

" Крайно време е да преразгледаме трансатлантическото партньорство "

" В случай на стопански наказания или налагането на мита от страна на Съединени американски щати, ние не би трябвало да стоим като зайци пред боа ", изтъкнал немският първи посланик.

Той също по този начин уверил, че в Европа нямало разцепление , като напомнил обединената реакция на Европейски Съюз във връзка с въведените от Вашингтон мита върху стоманата и алуминия и отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран.

Хайко Маас е подчертал нуждата от смяна на реда за взимане на значими външнополитически решения от страна на Европейския съюз, защото настоящият правилник, учреден на единогласие, способства съгласно него за нарастване на напрежението в границите на Европейски Съюз.

 Германия прикани Европейски Съюз да не разчита толкоз на Съединени американски щати
Германия прикани Европейски Съюз да не разчита толкоз на Съединени американски щати

Факт е, че дистанцията сред двете страни на Атлантическия океан стана политически огромно освен поради Доналд Тръмп

По-рано немският външен министър разкритикува политиката на Съединени американски щати в региона на външната търговия, заявявайки, че комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати заплашва Германия, а стремежът на американците да въздействат върху енергийния пазар на Европейски Съюз благодарение на наказания против Русия е недопустим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР