Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок каза днес,

...
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок каза днес,
Коментари Харесай

Германия: ЕС трябва до юли да започне преговори за приемане на Албания и Северна Македония


Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок сподели през днешния ден, че Албания и Северна Македония би трябвало да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз през първото полугодие на 2022 година, оповестяват немски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Такива страни като Украйна, а също по този начин други страни, от дълго време виждат бъдещето си в Европейски Съюз. Ние освен че няма да разочароваме тези страни, само че и ще осъществим обещанието си за участие в Европейския съюз. Това се отнася и за някои страни от Западните Балкани, на първо място Албания и Северна Македония и тъкмо по тази причина в този момент през първото полугодие сме длъжни най-сетне да стартираме договарянията за присъединение на Албания и Северна Македония, сподели Бербок след срещата на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.

Тя добави, че това е от дълго време назряла стъпка. Бербок акцентира, че преди малко е провела двустранни диалози с българския външен министър Теодора Генчовска, по време на които двете страните са се съгласили, че в сегашната обстановка е извънредно значимо да стартират договаряния за присъединение на Албания и Северна Македония към Европейски Съюз.

Освен това немската външна министърка означи, че сръбските управляващи също по този начин би трябвало да поддържат политиките на Европейски Съюз, в това число глобите, в случай че страната желае да стане член на евросъюза. 

„ Същото се отнася и за други страни от Западните Балкани, които ясно демонстрираха тези дни, тези седмици, че множеството от тях виждат бъдещето си, своята сигурност в Европейския съюз, “ сподели Бербок. 

„ Ето за какво те поддържат европейските наказания “, добави тя.

„ Ако някой се стреми да стане член на Европейския съюз, което желае Сърбия, тогава от извънредно значение е поддръжката за външната политика на Европейски Съюз и поддръжката за съответните наказания, сподели Бербок.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР