Министърът на външните работи Хакан Фидан откри Търговска камара на

...
Министърът на външните работи Хакан Фидан откри Търговска камара на
Коментари Харесай

Турция откри нова търговска камара в Черна гора

Министърът на външните работи Хакан Фидан откри Търговска камара на Турция в черногорската столица Подгорица, заяви „ Сабах “.


" Турция разполага с една от петте най-големи дипломатически мрежи в света с 260 представителства. В напълно скоро време ще увеличим този брой още повече ", съобщи Хакан Фидан на церемонията по откриването.

" Всъщност общият размер на вложенията с турски капитал доближи 344 млн. евро (375,20 млн. долара) ", добави Фидан, който сега е на двудневно публично посещаване в Черна гора за срещата на върха на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

" Ние сме в челните ранглисти в Черна гора във връзка с директните задгранични вложения. С разширението на обсега на нашето съглашение за свободна търговия, размерът на двустранната ни търговия през предходната година надвиши 200 млн. $. Очакваме до края на тази година да достигнем поставената от нашите търговци цел за размер на търговията от 250 млн. $. Но знам, че тази цифра няма да бъде задоволителна за нашите президенти. "

Фидан насърчи предприемачите от двете страни да се съсредоточат върху области като енергетика, туризъм, инфраструктура, обучение, опазване на здравето, селско стопанство, горско стопанство, връзки и осведомителни технологии.

Започващата работа Черногорско-турска комерсиална камара ще ускори двустранните търговски и капиталови връзки сред двете страни, сподели той.

" Откриването на Турската комерсиална камара е доказателство, даже венец, на нашите взаимни политически и приятелски връзки ", съобщи Дритан Абазович, министър-председател на Черна гора.

Абазович акцентира, че турските компании постоянно са добре пристигнали в Черна гора и постоянно ще намерят място в огромните инфраструктурни, енергийни и туристически планове.

" Въпреки че Черна гора е дребна страна като парче земя, тя предлага огромни благоприятни условия ", сподели Абазович.

На откриването на камарата участваха доста турски и черногорски предприемачи.

По-късно Фидан се срещна с черногорския вицепремиер и ръководител на Бошняшката партия Ервин Ибрахимович. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР