Министърът на външните работи Екатерина Захариева ще председателства Съвет Общи

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева ще председателства Съвет Общи
Коментари Харесай

Съветът Общи въпроси обсъжда започването на предприсъединителни преговори с Албания и Македония

Министърът на външните работи Екатерина Захариева ще ръководи Съвет „ Общи въпроси “, на който ще бъде прегледан показаният на 17 април от Европейската комисия Пакет „ Разширяване “ и рекомендациите в него.

Очаква се министрите да одобряват изводи по разширението и процеса на стабилизиране и асоцииране. Съветът ще разиска рекомендацията на Европейска комисия за започване на предприсъединителни договаряния с Албания и Македония, само че през вчерашния ден стана ясно, че съответни стъпки в тази тенденция не се чакат.

Министрите ще завършат подготовката за идното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 28-29 юни. В рамките на работния обяд на министрите Европейската комисия ще показа новите си оферти по идната Многогодишна финансова рамка.

Съветът ще разиска и върховенството на закона в Полша.

Следобед Съвет „ Общи въпроси “ ще продължи във формат 27. Главният преговарящ  Мишел Барние ще осведоми Съвета за настоящото положение на договарянията с Обединеното кралство по Брекзит.

Министрите ще завършат подготовката за юнското съвещание на Европейския съвет (член 50), като обсъдят проектозаключенията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР