Министърът на външните работи Екатерина Захариева подкрепи мерките, които предприе

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева подкрепи мерките, които предприе
Коментари Харесай

Екатерина Захариева подкрепи мерките на Великобритания срещу Русия

Министърът на външните работи Екатерина Захариева поддържа ограниченията, които предприе Англия против Русия след отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. В сряда английският министър председател Тереза Мей заяви, че Англия отзовава 23-ма съветски дипломати. Причината е, че има доказателства за виновността на Русия за отравянето на някогашния разузнавач Скрипал. Същевременно Лондон отдръпна поканата към съветския външен министър Сергей Лавров да посети страната.

Захариева адресира туита си до английския външен министър Борис Джонсън. В Twitter Захариева написа: „ България стои до своя съдружник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е нелегално и би трябвало да бъде наказано по най-категоричния вероятен начин”.

В сряда английският министър председател заяви също, че няма да има публична английска делегация на международното състезание по футбол в Русия следващата година. Ще се анулират всички контакти на високо равнище с Русия. Вече изтече крайният период, даден от Мей на Москва, да изясни по какъв начин вещество, създадено в Съюз на съветските социалистически републики, е било употребявано при офанзивата против Скрипал и щерка му в Солсбъри.

Според английски медии това е най-голямото експулсиране на дипломати за последните 30 година - от Студената война.

Русия изрично отхвърли да е забъркана в случая. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява, че обвиняванията на Англия против Русия са налудничави. Тя разгласи, че дейностите на Лондон са "информационно-политическо шоу ".

"Русия изпрати на Англия четири ноти по отношение на отравянето на Скрипал. По този метод се надявахме да стартираме деен разговор с Лондон. Но Москва не получи съответен отговор. Те към момента отхвърлят за ни предостовят информация за отравянето на Скрипал ", добави Захарова, представена от ТАСС.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР