Министърът на туризма Зарица Динкова е официален гост на 8-ми

...
Министърът на туризма Зарица Динкова е официален гост на 8-ми
Коментари Харесай

Зарица Динкова: България е интересна дестинация за туристите

Министърът на туризма Зарица Динкова е формален посетител на 8-ми Глобален конгрес за гастрономически туризъм в Сан Себастиан, Испания. В рамките на събитието тя взе участие в панела: „ Подобряване на връзките сред туризма и селското стопанство “. На събитието публични лица са държавният секретар по туризъм на Испания Росана Морийо, шефът за Европа на Световната организация по туризъм Алесандра Прианте и генералният секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„ България пази секрети още от древността, когато е основана. Тя е забавна дестинация за туристите, които я посещават. Това, което можем да предложим е завещание от вековни исторически и географски наслагвания. Комбиниране на история и география. Срещата на другите култури е отразена и в гастрономията ни. Спецификата на българската кухня като комбинация от тези усети е доста цветна и богата с въздействие от изтока до Централна Европа. ", сподели министър Динкова.

„ Характерен знак за нашата страна е българската роза. Ние сме производител на най-качественото в света масло от рози, което се употребява в най-престижната козметика. Българската роза пленява освен с цвят и мирис. Но можем да приказваме и за усета на розата. Тя се употребява и в гастрономията като хранителна добавка и украса. В България се създават от ден на ден разнородни артикули от роза, които с изключение на красиви, ароматни и приятни, са и потребни за здравето. Розовият цвят участва във от ден на ден питиета и хранителни артикули. Това е една налагаща се съвременна кулинарна наклонност, която държим да разпространяваме. ", означи министър Динкова.

България е един от значимите производители на селскостопански биологични артикули, което прави гастрономичният артикул доста скъп в хотелите и селските къщи, които практикуват точно затворения цикъл „ от фермата до трапезата “, добави още министър Динкова. Вече 11 хотели са получили влиятелен интернационален стандарт „ зелен ключ “. Това са с изключение на 4 и 5 звездни хотели във високия клас на предложение, по този начин и къщи за посетители, които се ръководят от фамилии в по-труднодостъпни райони. За нас е извънредно значимо да развиваме туризма в двете посоки и да подкрепяме политически предлагането на затворения гастрономичен цикъл, който внася добавена стойност както във връзка с качеството, по този начин и на работни места. ", уточни Зарица Динкова.

Тя посочи, че Министерството на туризма и Министерството на земеделието и храните в България работят взаимно за развиване и рекламиране на 12 привлекателни винено-кулинарни маршрута. Българската гастрономия и винарство са оповестени за нематериално културно завещание и точно по този метод се промотират на света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР