Министърът на туризма, социалният и икономическият министър обсъдиха подпомагането на

...
Министърът на туризма, социалният и икономическият министър обсъдиха подпомагането на
Коментари Харесай

Насроченият протест от представители на туристическия бранш остава в сила

Министърът на туризма, общественият и икономическият министър разискаха подпомагането на туристическия отрасъл от страна на страната.

На днешната среща бяха показани стопански и финансови ограничения, с цел да може туроператорите по-лесно да излязат от рецесията след коронавирус епидемията и рестриктивните мерки при пътуванията.

За казуса с активността на един от най-големите гръцки туроператори в утринния блок на Българска национална телевизия министър Стела Балтова разяснява, че не знае какъв е броят на засегнатите българи, само че министерството на туризма деликатно следи обстановката.

Остава в действие обаче желанието на представители на туристическия отрасъл да излязат на митинг пред президентството във вторник. Недоволството им е във връзка отпуснатите още на първия транш 51 млн. лева за браншна, от които останаха неусвоени 16 милиона. Точно за тях е казусът, тъй като в дописания подзаконов нормативен акт имало, по думите им, противоречащи си условия и по този начин доста компании няма да могат да бъдат утвърдени за тази помощ.

Според туристическия министър Стела Балтова обаче, критериите за разходване на държавната помощ са ясно написани точно по този метод, с цел да няма недобросъвестни кандидатстващи.

Друго предпочитание на сектора е да бъде основан Гаранционен фонд, както в други страни, за сложни интервали като този след коронавирус рецесията. Според министъра, не е изключено да се разиска такава опция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР