Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с министъра на финансите

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с министъра на финансите
Коментари Харесай

Министър Ангелкова се срещна в Давос с министъра на финансите на Саудитска Арабия Мохамед Ал Джадаан

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва с министъра на финансите на Саудитска Арабия Мохамед Ал Джадаан в границите на Световния стопански конгрес в Давос. Те разискаха опциите за вложения и потвърдиха договореностите, реализирани при визитата в Рияд на българската делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Коментиран бе и напредъкът в съдействието сред двете страни.

Над 8,4 млн. задгранични туристи са посетили България в интервала януари-ноември предходната година, сподели министър Ангелкова. Тя посочи, че се отбелязва растеж от 7,3 % по отношение на същия интервал година по-рано. Приходите от интернационалния туризъм за интервала са 6,6 милиарда лв. и са нарастнали с 9,1 на 100 спрямо интервала януари-ноември 2016 година

България записва един от най-сериозния растеж на Брутният вътрешен продукт в Европа - 3,9% на годишна база за третото тримесечие на 2017 година, означи министърът на туризма. Тя добави, че министерството работи интензивно за популяризирането на страната като целогодишна туристическа дестинация. Друга съществена цел е привличането на вложители в туризма.

По тази причина институцията сътвори Карта на капиталовите планове в бранша, която интензивно се промотира пред задгранични инвеститори. В нея влизат над 30 обекта.

На срещата бяха разисквани благоприятни условия за разпространение на културно-историческото завещание на България и Саудитска Арабия. Двете страни ще обменят опит във връзка с редица маркетингови планове и реклама в туризма.

През октомври 2016 година сред Република България и Саудитска Арабия бе подписан Меморандум за съгласие за съдействие в региона на туризма.

Целта на документа е страните да показват евентуалните си благоприятни условия за туризъм, да предизвикват взаимните вложения, да поддържат взаимни туристически и културни мероприятия и да си сътрудничат интензивно по начинания на интернационалните институции като Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР