Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Мадрид

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Мадрид
Коментари Харесай

Ангелкова разговаря с председателя на Световния съвет за пътувания и туризъм

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща в Мадрид с Глория Гевара, ръководител и основен изпълнителен шеф на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Разговорът се състоя в границите на 38-ото Международно туристическо ревю FITUR, което е измежду най-мащабните в света.

Ангелкова очерта смисъла и капацитета на българския туризъм за устойчивото развиване на страната като целогодишна дестинация с близо 12 на 100 принос във Брутният вътрешен продукт. Тя подчертава върху постигнатите рекордни резултати в привличането на туристи и в приходите от бранша през годините след основаването на институцията в края на 2014-а. Ние поредно надграждаме постигнатото и участваме интензивно в самодейностите на интернационалните организации в туризма, сподели министър Ангелкова по време на диалога.

Тя обърна внимание върху ролята на вложенията и дейностите за разпространение на вътрешния туризъм, които ще са водещи посоки в рекламната и маркетинговата политика на ведомството през тази и идващите години. Тя акцентира, че министерството ще разчита на поддръжката на WTTC в организирането на конгрес за устойчиви вложения в туризма, който е плануван за края на месец май 2019-а в най-големия и известен български морски курорт Слънчев бряг. Той притегля освен доста туристи с друга възраст и желания, само че и огромен брой бизнесмени.

Като имаме поради първия по рода си конгрес на европейските водачи на WTTC, който се организира в Португалия предходната година, взехме решение да организираме конгрес, отдаден на отключването на капиталовия капацитет на туризма в Югоизточна Европа със специфичен акцент върху устойчивостта, съобщи още министър Ангелкова. Тъй като WTTC е интернационална организация, която съставлява частния бранш, за нас ще бъде чест да имаме подобен сътрудник за стимулиране устойчивото развиване на бранша, подчертава министърът.

Ангелкова заяви също, че през последните години има огромен интерес от страна на задграничните капиталови фондове за евентуални планове в района. За събитието ще бъдат поканени районни основни вложители и представители на страни с обширни знания и опит в привличането на такива инвестиции в инфраструктура и услуги. Министерството към този момент сътвори като начален стадий на този развой карта на капиталовите планове в туризма със съдействието на общините и представители на бизнеса.

Председателят на WTTC Глория Гевара поздрави екипа на министър Ангелкова за постигнатите отлични резултати. Това неизбежно е причина за резистентност. Световният съвет ще продължи да предизвиква сходни политики, тъй като подсигуряват стопански напредък, развиване на районите и по-висока претовареност, стана ясно по време на срещата.

По данни от отчетите на WTTC туристическият бранш в Югоизточна Европа ще нарасне доста. За България се чака напредък на бранша с над 50% през идващите 10 години, което ще го направи жизненоважна част от Брутният вътрешен продукт на страната, сочат прогнозите на организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР