Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н.Пр.

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н.Пр.
Коментари Харесай

Николина Ангелкова се срещна с посланика на САЩ Ерик Рубин

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Н.Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати в България, оповестиха от МТ. Основен акцент на диалога бяха механизмите за поощряване на пътуванията сред двете страни и опциите за вложения в България.

Министърът показа пред госта си програмата на събитията, които ведомството приготвя за идната година. Една от първите начинания на министерството е през февруари 2018 година, когато в София ще се организира среща на министрите на туризма по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Срещата е измежду форумите, които са от най-голям сан.

В средата на ноември ще се организира и вторият Международен конгрес на международните цивилизации и античните направления, заяви министър Ангелкова. За модератор на събитието е поканен звездата на CNN Ричард Куест и договарянията с него са в напреднала фаза.

Работим интензивно за разпространение в Съединени американски щати на културно-историческия, СПА, морски, зимен и други типове туризъм, които могат да се практикуват у нас, сподели още министърът. Тя уточни, че през последните месеци министерството организира рекламна акция в Съединени американски щати, при която бяха сложени билбордове, промотиращи българския туризъм.

Паната бяха ситуирани Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас, имаше и онлайн маркетингови действия. Досега в Америка не сме имали рекламни интензивности, а тази година в границите на два месеца имахме опция да разпространяваме българския артикул в едни от най-космополитните градове в света, разяснява министърът.

Добре е при рекламиране на България да се акцентира на естествените й дадености, както и на опциите за туризъм, свързани с нейното опознаване, да вземем за пример орнитоложки туризъм, предложи Н. Пр. Ерик Рубин. Той означи още, че е нужно американските туристи да бъдат осведомени, че България е сигурна туристическа дестинация.

Министър Ангелкова означи убеждението си за връзката сред туризма и киноиндустрията като метод за привличане на повече задгранични гости. Двамата с дипломата бяха единомислещи, че позитивен резултат за туризма ще има привличането на от ден на ден интернационалните кинопродукции у нас. Министър Ангелкова означи, че страната към този момент има традиция в основаването на хитови ленти с присъединяване на мегазвезди като Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Морган Фрийман и Джейсън Стейтъм.

Министърът и Н.Пр. Рубин разясниха, че опцията за разкриване на директна авиолиния сред България и Съединени американски щати ще даде подтик на развиването на туризма сред двете страни.

Посещенията на задграничните туристи от Съединени американски щати от януари до октомври 2017 година са близо 80 хиляди и се регистрира повишаване от 10% в съпоставяне със същия интервал година по-рано. Приблизително такава е броя на гостите за цялата предходна година. Това слага Съединени американски щати измежду водещите пазари за входящ туризъм на България.

Данните за пътуванията на българи към Америка също са нарастнали през 10-те месеца на 2017 година Близо 20 хиляди са нашите сънародници, които са посетили страната зад океана и нарастват с 19,5 на 100 в съпоставяне със същия интервал година по-рано.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР