Министърът на туризма Николина Ангелкова предлага създаване на пакети за

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова предлага създаване на пакети за
Коментари Харесай

Ангелкова на лов за китайски туристи

Министърът на туризма Николина Ангелкова предлага основаване на пакети за китайски туристи. Днес тя одобри новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Китай в България Дун Сяодзюн и разиска с него вероятностите за двустранно съдействие в бранша.

"За нас Китай е извънредно значим и перспективен пазар, който притегля вниманието и на други балкански страни за основаване на взаимни туристически артикули за азиатската страна, уточни министър Ангелкова. Имаме желание да работим взаимно с Вас и с представителите на китайския бизнес, с цел да създадем артикули, привлекателни за китайските туристи. Убедена съм, че България провокира интерес и като капиталова дестинация за китайските бизнесмени ", съобщи Ангелкова и напомни за интернационалния конгрес за вложения, извършен в края на месец май тази година в Слънчев бряг, където участваха представители на туристическия бранш от Китай.

Министърът означи, че богатото ни материално и духовно завещание и разнообразният фолклор притеглят интереса на китайските туристи и по тази причина поставяме старания страната ни да става все по-позната за тях. През 2017 година Министерството на туризма откри първия информативен център на България в Шанхай. Две години преди този момент бе подписан Меморандум за съгласие сред Министерството на туризма и Китайската национална туристическа администрация. Той се извършва поредно и сполучливо. Тя показа, че министерството приготвя разкриване на още осведомителни центрове на България в Китай, което ще улесни доближаването на бизнеса и туристите от двете страни. Според Ангелкова България има доста преимущества - изключителна природа, красиви градове и огромно гостолюбие, означи дипломат Дун Сяодзюн и показа усещанията си от градовете Карлово и Казанлък, към които китайските туристи демонстрират мощен интерес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР