Министърът на туризма Николина Ангелкова отново се развихри. От днес

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова отново се развихри. От днес
Коментари Харесай

Ангелкова отново се развихри

Министърът на туризма Николина Ангелкова още веднъж се развихри. От през днешния ден тя е хазаин на необятно рекламирания още от началото на годината конгрес под заглавие „ Международна конференция за устойчиви вложения в туризма “. Днес той беше открит в хотел „ Хелена резорт “ в Слънчев бряг.

От програмата на събитието, с която „ Банкеръ “ разполага излиза наяве, че тук са събрани специалисти в областта на туризма от целия свят.свят. контакти.

Вероятно Ангелкова няма доста религия на личния си екип, защото модератори на всички панели по време на събитието са всред непознатите посетители. Дори приветствието за откриването на първата сесия от конференцията е поверено на водещият в програмата на Би Би Си «Fast Track» Раджан Датар. У нас той е малко прочут, само че името му се появява в осъществяване на същата роля и при провеждането на други туристически изложби в страни от някогашния Източен блок. Датар е и модератор на събитието в първия ден на конференцията

Сред високите посетители на събитието е и Нейно Кралско Величество Принцеса Дана Фирас, президент на йорданската компания „ Петра Нешънъл Тръст “.

Участниците във форума ще бъдат приветствани от някогашния общоприет секретар на международната организация по туризъм към Организация на обединените нации Талеб Рифай.

В първия панел „ Туризмът в Югоизточна Европа и Средиземноморието “, присъединяване съгласно програмата ще вземат генералния секретар на Министерството на туризма и околната среда на Албания Адриан Каменица, министърът на туризма и занаятчийството на Алжир Абделкадер Бенмесауд, министърът на външната търговия и икономическите връзки на Босна и херцеговина Марко Шарович, представители на туристическите ведомства от Египет, Гърция, Черна гора, Северна Македония, Турция, Мароко и Румъния. Тук ще участват също генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие Майкъл Кристидес и Хайтам Матар, изпълнителен шеф на Организация за развиване на туризма на емирство Раш ал-Каймах от състава на Обединени арабски емирства.

За разлика от задграничното присъединяване във форума, българското посланичество е много по - непретенциозно. За него място е отредено в панела „ Възможност за вложения в България “. Очевидно, с цел да споделят опита си по тази тематика тук са поканени Красимир Гергов (председател на УС на Национален ръб по Туризъм), Радосвет Радев (председател на Българска стопанска камара), Цанко Иванов (председател на Българската търговскопромишлена палата – Бургас), проф. Николай Вълканов, заместник-председател на Конфедерациятана работодателите и индустриалците в България, Милчо Близнаков, к.к. св. св. Константин и Елена, член на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, строителят и притежател на комплекс „ Свети Тома “ Симеон Пешов ( президент на „ Главбoлгарстрой Холдинг “) и Румяна Гоцева-Йорданова, член на Надзорния съвет на Интернешънъл Асет Банк.

За присъединяване в разискванията на тематика „ Представяне на сполучливи вложения в туризма “, обаче са подбрани единствено непознати представители.

Вероятно заради разнообразието /или поради претрупаността на заложените от уредниците теми/ всички планувани панели на конференцията не могат да бъдат извършени на едно и също място и затова част от тях ще се проведат в залите на хотел „ РИУ Хелиос Парадайс “.

Там "надмощието " на интернационалните лектори е повече от явно. Според участници в организацията на събитието съотношението на включените в разискванията тук е пет към едно в интерес на чужденците.

В тази почнала през днешния ден конференция несъмнено няма нищо неприятно, даже единствено поради това, че посредством сходни конгреси някои от участниците ще схванат къде в действителност е България.

Друг е въпросът от всичко това ще излезе някакъв позитивен резултат или Ангелкова единствено ще разнообрази битието на някои от задграничните си сътрудници. Освен това както „ Банкеръ “ писа още преди месец в текст под заглавие „ Ангелкова още веднъж развърза министерската торбичка “, единствено за два дни (30 и 31 май) туристическата началничка има намерение да похарчи едни 360 хил.лв., държавни пари, несъмнено.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР