Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с представители

...
Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с представители
Коментари Харесай

Христо Проданов проведе работна среща с Националната асоциация за детски и младежки туризъм

Министърът на туризма Христо Проданов организира работна среща с представители на Националната асоциация за детски и юношески туризъм, оповестиха от Министерството.

" Министерството на туризма си е сложило за цел развиването и на този вид туристически артикули ", съобщи министърът. И добави, че е належащо страната да взе участие, в това число и финансово, за организирането на еднодневни екскурзии за децата за патриотично образование.

Той даде за образец Националната стратегия " Отново дружно ", която е постигнала положителни резултати и съгласно него би трябвало да бъде продължена.

Представителите на асоциацията разясниха, че детският и юношески туризъм е доста по-различен и виновен и в тази връзка разчитат на поддръжката както от Министерството на туризма, по този начин и от страна на Министерството на образованието и науката за урегулиране на бранша.

" Нашата активност е целогодишна и в случай че едно дете от ранна детска възраст опознае родината си, когато поотрасне и тръгне в чужбина, ще има база за съпоставяне и ще знае, че освен зад граница е прелестно, само че и у нас ", бяха безапелационни присъстващите.

Министър Проданов и представителите на асоциацията разискаха и оферти, свързани с промени в нормативната база, както и основаването на оперативна работна група, която да включва специалисти от Министерството на туризма, МОН и туроператори, тъй че да се подсигурява бъдещето му развиване и финансова поддръжка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР