Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков проведе работна

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков проведе работна
Коментари Харесай

Министър Гьоков проведе работна срещна с представители на пивоварния бранш

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков организира работна срещна с представители на пивоварния отрасъл през днешния ден в МТСП.

В полемиката участваха Жулиета Върлякова, заместник-министър на труда и обществената политика, Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите, Красимир Пащрапански, ръководител на Синдиката на производителите на бира, храни и питиета към КНСБ и Валя Борисова, ръководител на Федерация „Хранителна и питейна индустрия “ към КТ „Подкрепа “.

Повод за срещата бе формалното връчване на заповедта за разпростиране на Браншовия групов трудов контракт за работещите в пивоварния отрасъл измежду всички предприятия в бранша, подписан на 13 май 2022 година от министър Гьоков. Договорените в него условия ще важат за всички предприятия в икономическите действия „ Производство на питие “ и „ Производство на малц “.

Основни тематики на диалог по време на срещата бяха корпоративната обществена отговорност в предприятията в сектора и опциите за бъдещо партньорство и взаимни начинания. „ Корпоративната обществена отговорност е бъдещето и е от изключително значение фирмите да влагат в такива обществени стратегии “, акцентира министър Гьоков. От своя страна представителите на синдикатите показаха желанието си покритието на Браншовия групов трудов контракт за работещите в пивоварния отрасъл да доближи 95 %.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР