Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в
Коментари Харесай

Министър Петков участва в 108-та сесия на Международната конференция на труда

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков взе участие в 108-та сесия на Международната конференция на труда, която отбелязва кулминационната точка на честванията по случай 100-годишнината на Международната организация на труда (МОТ) в Женева, Швейцария.

По време на форума бяха извършени тематични полемики и събития, отдадени на бъдещето на труда. Представен беше отчетът „ Да работим за по-светло бъдеще “, направен от Глобалната комисия по бъдещето на труда на МОТ. Документът подчертава върху неотложността на настъпващите промени в региона на труда и показва хрумвания за това по какъв начин следва да се ръководят и употребяват тези промени.

В изводите на отчета се показва, че с помощта на софтуерния прогрес ще бъдат основани нови работни места, само че въпреки това, днешните умения няма да подхождат на работните места в утрешния ден. Работни места ще изчезнат, заради свиване на браншове с високи равнища на въглеродни излъчвания и ресурсоемки индустрии. Докладът приканва както държавните управления, по този начин и организациите на работодателите и на служащите да се възползват от опциите, които се откриват от трансформациите, с цел да изградят по-добро бъдеще и да обезпечат икономическа непоклатимост, равни благоприятни условия и обществена правдивост.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР