Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в
Коментари Харесай

Министър Петков: Металургията има водеща роля в икономиката

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков взе участие в честванията по случай Деня на металурга и 60-годишния празник от основаването на медодобивния цех „ Аурубис България “ в град Пирдоп.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

"Металургията има водеща роля в стопанската система на страната. От нейното развиване значително зависи развиването на съвсем всички останали икономически браншове - машиностроене, енергетика, строителство и други Инвестициите в околна среда разрешиха през днешния ден да имаме съвременно произвеждане, което не заплашва околната среда ", сподели министър Петков в приветствието си към участниците в събитието.

Той уточни, че без значение че секторът на металургията е с висок индустриален риск, се следи трайна наклонност към понижение на общия брой на трудовите злополуки. За 10 години броят на случаите на работното място се е намалил повече от три пъти, означи министър Петков.

През 2008 година в икономическа активност „ Производство на съществени метали “ са позволени 97 злополуки на работното място, до момента в който през 2017 година броят им е 38. По данни на Националния статистически институт междинната брутна месечна работна заплата в производството на съществени метали е по-висока от междинната за страната и продължава да нараства.

Министър Петков поздрави управлението на „ Аурубис “ за провежданата обществено виновна политика и отношението към обществото, естествените запаси и околната среда. Той пожела на всички металурзи здраве и сили за справяне с провокациите в сложната, само че уважавана специалност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР