Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев се обърна към

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев се обърна към
Коментари Харесай

Събев призова превозвачите да не се поддават на манипулации

Министърът на превоза и известията Николай Събев се обърна към българските превозвачи с апел да не се поддават на операции и подправени изказвания . В позиция, публикувана до медиите, от министерството дават отговор на известия, разпространяващи се измежду представители на сектора, които дефинират като съдържащи погрешни информации. 

Като образец за една от тях от министерството показват информацията, че българската страна се е съгласила страните членки на Европейски Съюз да имат право да управляват и глобяват непознати транспортни средства на своя територия , по отношение на спазването на наредбите по Пакет Мобилност I за връщане на транспортното средство в страната членка на определяне на всеки осем седмици. 

„ По отношение на това погрешно изказване осведомяваме, че на 2 юни 2022 година бе извършено съвещание на Работната група по правоприлагане към Европейска комисия , където взеха присъединяване представители на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. Българските представители показаха изрично мнение, че в обсега на наредбата за връщането на транспортното средство не би трябвало да попадат ремаркетата и полуремаркетата, защото същите не се вписват в националния указател, постоянно биват теглени от други транспортни компании или транспортирани без влекач с смесен превоз “, оповестяват още от министерството. 

„ По отношение на плануванаъа в Раздел III от Насоките опция за надзор на пътя за спазването на правилото за връщането на транспортното средство, българската страна изрази безапелационна позиция на противоречие с това, защото в текстовете на регламента контролната активност по отношение на връщането на транспортното средство се прави от националните способени органи на страната, издала лиценза, като тази контролна активност не може да бъде осъществявана на пътя. Този въпрос ще бъде разискван и на идна експертна среща с екипа на отдел „ Сухопътен превоз “ в Главната дирекция „ Мобилност и превоз “ към Европейската комисия “, показват още от Министерството на превоза и известията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР