Министърът на транспорта Георги Гвоздейков определи като дезинформация опасността Авиоотряд

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков определи като дезинформация опасността Авиоотряд
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Правителственият авиоотряд ще продължи да лети! Shell сменя Лукойл

Министърът на превоза Георги Гвоздейков дефинира като " дезинформация " заплахата Авиоотряд 28 да спре да лети поради дерогацията на " Лукойл " и неналичието на авиационно гориво.

 

Дезинформацията не кореспондира с истината и истината не е такава. Може би през днешния ден или във вторник ще бъде подписан нов контракт за доставка на авиационно гориво от Shell на същата на цена, която се дава и от " Лукойл ", разяснява Гвоздейков пред публицисти.

Коментарът си той направи, откакто взе участие в откриването на празничния базар на мартеници в Министерство на образованието и науката (МОН).

 

Ако договорът бъде подписан към вторник - значи, че все още през почивните дни горивото за плануваните полети на Авиоотряд е обезпечено, както и всички нужни процеси по поддържане на полетите са обезпечени. Няма терзания за ползвателите на услугите на държавния авиационен оператор, увери транспортният министър, представен от news.bg.

 

Има предложение и от " Софткънект ", които също биха могли да докарат авиационно гориво. Руско гориво от през днешния ден не се употребява и няма по какъв начин да бъде доставено. Приключихме с евтиното съветско гориво, което се оказа, че въобще не е на ниска цена, съобщи Георги Гвоздейков.

 

" Гарантирам, че цената на новия снабдител на авиационно гориво ще бъде сходна с горивото, което бе купувано и преди този момент ", увери транспортният министър. Към момента няма обстановка, която да е обвързвана с липса или дефицит на гориво. Горивото е подсигурено с нов снабдител.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР