Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос предположи в интервю

...
Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос предположи в интервю
Коментари Харесай

Уилбър Рос намекна за преговори с ЕС за митата

Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос допусна в изявление за " Financial Times ", че договарянията могат да бъдат метод за облекчение на комерсиалното напрежение с Европейския съюз, предава БНР.
Новите договаряния с Европейския съюз биха могли да бъдат опция на налагането на американски цени върху вноса на коли от Европейски Съюз през идващия месец, позволи Рос в изявлението. " Една от вариантите е просто да се каже: " Аз просто няма да върша нищо ", втората ще бъде да се наложат цени за някои или за всички страни, а третата може да съставлява някаква друга форма на договаряне ", означи Уилбър Рос, описвайки разновидностите, които се преглеждат от президента Доналд Тръмп.
По-рано тази година Тръмп заявява, че някои вносни транспортни средства и елементи за тях съставляват опасност за националната сигурност, само че отсрочи решението си за ноември дали да наложи митнически цени, като задачата на това отсрочване беше да се даде повече време за търговски договаряния с Европейския съюз.
От предишния петък Съединени американски щати започнаха да вкарват цени върху европейски импорт на стойност 7,5 милиарда $, като обмитяваните артикули варират от английско уиски и френско вино до испански маслини и сирена от целия Европейски Съюз, в това число италианското Пармиджано-Реджано. Митата са в отговор на решението на Световната комерсиална организация (СТО) да поддържа тъжба на Съединени американски щати по отношение на непозволените дотации в границите на Европейски Съюз за самолетостроителната компания " Еърбъс "
Уилбър Рос отхвърли рецензиите към тази подхваната стъпка, като съобщи, че цените не се постановат едностранно и че мярката е взета с " цялостната поддръжка " на Световната комерсиална организация.
Министърът на търговията на Съединени американски щати дефинира още като положителни възможностите за сключване на лимитирана комерсиална договорка с Китай
Той разяснява настрана комерсиалните договаряния с Пекин и означи, че Китай следва " добросъвестно " уверенията, дадени през октомври, да продължи напред с огромните покупки на американски селскостопански артикули.
Относно обстоятелството, че предоставеният от администрацията на Тръмп общоприет лиценз на американските компании да продават съоръжение на китайския софтуерен колос " Хуавей " (Huawei Technologies), който изтича през ноември, Рос означи, че това не е корав краен период и че може да бъде изменен.
Той преценя, че има възможност " надалеч по-добра от 50 на 50 " да бъде подписана лимитирана комерсиална договорка сред Вашингтон и Пекин по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТЕС), която ще се организира през ноември в Чили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР