Министърът на търговията и промишлеността на Индия Пиюш Гоял каза

...
Министърът на търговията и промишлеността на Индия Пиюш Гоял каза
Коментари Харесай

Индия не е наложила ограничения върху вноса от Малайзия и Турция

Министърът на търговията и индустрията на Индия Пиюш Гоял сподели през днешния ден, че Делхи не е наложил никакви ограничавания върху вноса от Малайзия и Турция, съобщи Ройтерс.

Той съобщи на конференция, отдадена на сигурността, че Индия има вяра в свободната конкуренция и равнопоставеното отнасяне на всички. Пиюш Гоял добави, че държавното управление не има намерение да постанова каквито и да е ограничавания върху двете страни.

Вчера Ройтерс заяви, че Индия възнамерява да редуцира част от вноса от Турция и да разшири рестриктивните мерки против Малайзия поради рецензиите на двете старни с преобладаващо мюсюлманско население към политиката на Делхи за региона Кашмир, оповестява Българска телеграфна агенция.

Гоял съобщи, че в случай че има каквито и да е ограничавания, то те ще бъдат прилагани еднообразно за всички страни. " Ако някои от рестриктивните мерки засягат Малайзия, не мисля, че тя ще е единствената наранена страна ", твърди той.

Индийският министър на търговията заяви на конференцията, че Делхи напредва с разрешаването на някои от съществуващите търговски проблеми с Вашингтон и има мощно предпочитание да разшири връзките в бъдеще, в това число и с пакт за свободна търговия.

Гоял сподели на конференцията, че двете страни са в напреднал етап на разговора за разрешаване на някои от належащите проблеми.

Вашингтон и Делхи са ангажирани с търговски договаряния от месеци, налагайки си по-високи мита върху стоките, а Съединени американски щати прекратиха основна концесия за Индия.

Индия договаря също по този начин и с Европейски Съюз, с цел да реализира съглашения за свободна търговия, разгласи Гоял. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР