Министърът на строителството на Хърватия Дарко Хорват е откаран за

...
Министърът на строителството на Хърватия Дарко Хорват е откаран за
Коментари Харесай

Арест и обиски на министри в Хърватия. Прокуратурата мълчи

Министърът на строителството на Хърватия Дарко Хорват е откаран за разпит с полицейска кола в централата на службата за битка с корупцията и проведената престъпност в Загреб през днешния ден следобяд, откакто полицията претърси къщата му в Доня Дубрава в северната хърватска Меджимурска област, съобщи Българска телеграфна агенция.

Адвокатът му Владимир Терешак сподели пред телевизия ХТВ, че е осъществен обиск и че министърът е арестуван и ще бъде разпитан от службата. Терешак сподели още, че Хорват е задържан по съмнения за корист със служебното състояние и не знае повече по случая.

Хърватският министър председател Андрей Пленкович свика през днешния ден конференция по случая, на която прикани прокуратурата да изясни аргументите за бързия арест на настоящ министър.

Говорителят на службата за битка с корупцията и проведената престъпност Сергей Абрамов заяви, че се води следствие, с цел да се съберат доказателства и да се арестуват обвинените. Разследването е обвързвано с няколко души, само че Абрамов уточни, че не може да даде повече информация и да разкрие кои са обвинените.

Източник, непосредствен до следствието за корист с властта, уточни пред Хина, че полицията проверява Хорват и вицепремиера Борис Милошевич. Източникът добави, че има още двама обвинени - държавният секретар в министерството за районно развиване Велимир Жунац и Катица Мишкович, която управлява службата за стопански подпомаганите райони.

По-рано през днешния ден хърватските медии оповестиха, че полицията претърсва жилището на Дарко Хoрват по отношение на тогавашната му сътрудничка Ана Мандац, която е обвинена в корист за непозволено разпределяне на държавна помощ на компании.

По неофициална информация разследваното, което се води, е за разпределяне на средства на дребни и междинни предприятия в региони с етнически малцинства. Има съмнения, че сумите не са били отпускани по избраните критерии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР