Министърът на спорта отправя заплахи към спортните федерации, щял да

...
Министърът на спорта отправя заплахи към спортните федерации, щял да
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! ИДВА ЛИ КРАЯТ НА СПОРТА В БЪЛГАРИЯ И „РУДИ ГЕЛА“ ЛИ Е НЕГОВИЯТ УБИЕЦ?

Министърът на спорта насочва закани към спортните федерации, щял да “разпорва от инспекции всеки ”, който изрази по-различно от неговото мнение.

„ Промяната “ пристигна и в спорта, само че не за издигането, а за унищожаването му. Това мнение споделят пред BIG5 представители на спортните федерации у нас. Според тях за 100 дни министърът на спорта Радостин Василев освен че не е подхванал стъпки към смяна и усъвършенстване, само че даже тъкмо противоположното: в спортното министерство царува цялостно безхаберие към стотиците проблемите.

От федерациите споделят с терзание пред медията ни, че министърът е отправял закани към тях, че щял „ да разпорва от инспекции “ всеки, който изрази по-различно от неговото мнение от неговото. Отбелязват, че са получили предизвестие, че от понеделник заканите няма да са единствено празни приказки, ами влизат в деяние.

“Такъв механизъм на разпра не е имало и по времето на ГЕРБ! Дори Борисов не си е разрешавал да прави сходни подмятания, а Радостин Василев го надминава още при старта си “, споделят източниците ни.

„ Всъщност Василев мнение и визия за спорта няма, просто гребе с цялостни шепи от екстрите на министерския живот. В министерството употребяват парите от бюджета за спорт, с цел да си вървят в командировки в чужбина, а един подписан контракт няма с клубовете “, споделят още пред BIG5 спортни деятели, като означават, че единствено „ послушните “ федерации имат подписани контракти. Според тях за първи път имат министър, който показва цялостно незнание в сферата, която управлява.

„ Той е позор за тези, които го предложиха за министър, и за тези, които го търпят на този пост “, възмущават се от федерациите.

Много от спортните клубове са решили да поканят министъра на тренировки си, с цел да видят спортната му подготовка и да се погрижат за спортните му знания. Намеренията им, даже да звучат майтапчийски, изобщо не са такива, защото всеобщото мнение за Василев е, че отпред на Министерството на младежта и спорта стои човек със международна безизвестност в областта на спорта и противоречива персона в областта на българския футбол.

Според тях Василев е прочут в спортните среди само с пристрастията си към избрани футболни клубове и не прави опити да прикрива зависимостите си към избрани кръгове на въздействие в областта на футбола. Именно измежду тях е по-известен като „ Руди Гела “.

Всичко това не би имало значение, в случай че този човек бе назначен за член на Българския футболен съюз, само че позицията министър на спорта изисква повече. Изисква спортна процедура, познаване на спорта от вътрешната страна, механизмите по които той се управлява и ръководи. Ако пък желаеме да се съпоставяме и с развитите страни, то към мениджърските умения би трябвало да прибавим като наложително условие и потвърден състезателен триумф за заемането на толкоз виновен пост, е мнението на представители на спортните федерации.

Спортните деятели бият паника, че българският спорт ще продължава да затъва „ под управлението “ на Радостин Василев. Те са освен обезпокоени, че клубовете и федерациите умират, ами че и целият български спорт върви към провал.

Очаквайте в последващи изявления на BIG5 какво се случва с договорите на федерациите и по какъв начин министър Радостин Василев (не)разбира главните структури в министерството си и обикновените си отговорности като министър.

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР