Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова се появи в парламента,

...
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова се появи в парламента,
Коментари Харесай

Две министърки от ГЕРБ скочиха на Ревизоро

Министърът на районното развиване Петя Аврамова се появи в Народното събрание, с цел да отговори на министъра на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро.

Тя приема неговото изявление за идни водни рецесии като хвърлени в общественото пространство безредни изказвания.

Водоизточници не са посочени като язовири, които би трябвало да се включат към ВиК системата на Бургас. За да се откъснат пари, би трябвало да има отчет, разясни тя.

Министерство на околната среда и водите ръководи водите, както акцентира Аврамова. Министерство на околната среда и водите би трябвало да изготви отчета за тези язовири, с цел да се причислят към водоснабдяването на Бургас. Този отчет би трябвало да ни даде основата и сигурността, акцентира строителният министър. Въпреки че към момента се чака отчета на Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие работи по въпроса да не остане Бургас без вода.

Обмисля се опцията ВиК холдингът да отпусне 60 милиона лв., само че без отчета на Министерство на околната среда и водите не може да се дадат тези средства. Никой не е бил срещу да се избави Перник от водния режим, а в този момент, както тя установи, министър Димитров подлага на критика построяването му.

Петя Аврамова недоумява за какво Ревизоро не е оповестил бедствено състояние в Бургас, в случай че е сериозно ситуацията там, вместо да плаши хората. Някой се упражнява в театрални постановки, упрекна тя.

Обвиненията на Емил Димитров са безусловно безпочвени, разяснява от своя страна министърът на земеделието Десислава Танева, също от парламентарната естрада, в отговор на екоминистъра.

" Искам да дам отговор на тези обвинявания, съждения, които бяха показани от сътрудника Емил Димитров при започване на вашето пленарно съвещание. Ние като сътрудници постоянно сме имали директна връзка, само че от време на време малко затруднена. Последният ми диалог с него е от понеделник, извънредно скърбя, че би трябвало да влезем в това равнище на връзки през пленарна зала ", сподели министърът.

" Във връзка с правенето на Националния проект за възобновяване, МЗХГ предложи на Министерски съвет правенето на проект и бяха на първо четене признати за цялостна рехабилитация на държавната " Напоителни системи ", разяснява тя.

" Министерство на околната среда и водите и МЗХГ имат общи тематики. Министерствата и специалистите по обособените дирекции постоянно вземат участие в работни групи, когато се вземат решение въпроси ", добави още земеделският министър.

" Тази колаборация стана доста по-тясна, когато се приготвя новата стратегия, когато би трябвало да се извърши задачите на зелената договорка, когато има доста по-амбициозни екологични упоритости ", разкри Десислава Танева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР