Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение
Коментари Харесай

Николай Нанков издаде разрешение за строеж на още 2 км от магистрала „Струма“

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков издаде позволение за градеж за още близо 2 км от лот 3.1. на Автомагистрала „ Струма “ за сектора, който стартира от изхода на бъдещия тунел „ Железница “ в посока Симитли.

В разрешението на градеж са планувани и строително-монтажни работи за реорганизация на далекопровод, пресичащ автомагистралата, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Лот 3.1 от Благоевград до Крупник включва строителство на автомагистрален път, разграничен условно на два сектора. Между тях е планувано строителството на тунел „ Железница “.

Изпълнител на проектирането и строителство е ДЗЗД „ Автомагистрала Струма 3.1, а цената на плана е съвсем 186 млн.лв. с Данък добавена стойност. Изграждането на сектора сред Благоевград и Крупник от автомагистрала “Струма” се финансира от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година

„ Национална компания железопътна инфраструктура “ получи позволение за градеж за реорганизация и рационализация на постройката на приемното здание на жп гара „ Казичене “ в регион Панчарево, която е част от план „ Развитие на железопътен възел София “.

Със заповед на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев е утвърден обстоен организационен проект – парцеларен проект (ПУП-ПП) за близо 17-километров сектор от автомагистрала „ Хемус “ от пътен възел Буховци при пресичането с път ІІІ-5102 до началото на пътен възел „ Белокопитово “.

Парцеларният проект визира землищата на селата Макариополско и Буховци в Община Търговище, както и землищата на с.Черенча и с. Градище, намиращи се на територията на Община Шумен.

Одобрението му ще способства за обезпечаването на директния трафик по Европейската пътна мрежа от връзката с транспортен кулоар №ІV на запад до транспортен кулоар №ІX покрай Велико Търново, както и за ускоряването на икономическото и общественото доближаване на районно равнище.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР