Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на
Коментари Харесай

Шишков: Държавата е осигурила пари за ремонт в Карловско, трябва време за изготвяне на проектите

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на земеделието Явор Гечев са в Каравелово, където беше оповестено отчасти бедствено състояние.

След инспекцията министърът на районното развиване и благоустройството съобщи, че страната е отпуснала пари за ремонт на пътища, мостове и други уреди като сега общината изготвя плановете, което лишава време.

Държавата е отделила 8 млв. лева за ремонт на пътища и 12 млн. лева за възобновяване на инфраструктурата, от които 9 млн. лева за нови мостове и уреди и 3 млн. лева за разчистване.

" Всички вреди са на общинска територия, страната е осигурила пари. За да построи кмета инфраструктурата, трябват планове. Кметът чака края на февруари едната група планове да са подготвени, март - другата. Така че, за жалост, не може да стане с магическа пръчка. Очакваме кметът да се оправи и да може с тези пари да влага в инфраструктурата. Ако плановете бъдат приключени в границите на февруари-март, е добър сезон за строителство, тъй че се надяваме оттук насетне всичко да е по този начин, както е планувано.

Мисля че е по-добре да имаме планове, да имаме качество, в сравнение с някой в този момент да стартира да строи в средата на зимата и след една година да се окаже, че е некачествено. Дали тази инфраструктура ще бъде възобновена в този момент или след три месеца, това не води до проблем, който по някакъв метод да заплашва хората ", съобщи Шишков.

Процедурите за възлагане на строителство може да бъдат облекчени от Народното събрание, а не служебният кабинет, съобщи още служебният министър на районното развиване и благоустройството.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов посочи, че за множеството планове януари, февруари и март общината е на стадий избор на архитект. Строителството може да стартира най-рано през април.

" Законът е подобен, че всички възлагания се случват по Закона за публичните поръчки. Не можеш да извикаш компанията и да кажеш " Почвай да работиш ". Дори да имаш пари ", сподели Кабаиванов.

 

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР