Министърът на развитието на Гърция Георгиадис съобщи, че скоро ще

...
Министърът на развитието на Гърция Георгиадис съобщи, че скоро ще
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация и за учители и държавни служители обяви Гърция |

Министърът на развиването на Гърция Георгиадис заяви, че скоро ще се вкара наложително имунизиране освен за медици и обществени служащи, само че и за учители и огромна част от държавните чиновници. Няма да се позволяват студенти на лекции без негативен тест или документ, обяви и министърът на образованието Карамеос, представен от БНР.

Повод за решението е новият черен връх от над 3500 инфектирани с ковид за ден в Гърция. Туристите напущат Миконос, където до понеделник са въведени изключителни ограничения. Под прицела на здравното министерство са и други острови с висок брой на инфектирани с COVID-19.

Вече 54 пожарникари са преместени на различен пост, тъй като отхвърлят да се имунизират. Съгласно проектите на държавното управление отказалите ваксина ще излизат в неплатен отпуск. В частния бранш работодатели заплашват с уволняване неимунизираните, оповестяват от синдикатите.

Собствениците на заведения на остров Миконос насочиха яростно послание към държавното управление, че трансферира виновността за разпространяването на вируса върху туристите и нощните заведения.

От опозицията също подлагат на критика премиера за липса на тактика и занижен надзор от страна на управляващите. До понеделник, 26 юли, в действие са вечерен час и възбрана за музика.

Туристите чакат на опашки по няколко часа, с цел да се тестват и да изоставен острова.

На островите Санторини, Крит и Парос, където също внезапно се повишава броят на инфектираните, локалната власт приканва всички да съблюдават ограниченията, с цел да не се приложи сюжетът на Миконос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР