Министърът на правосъдието Надежда Йорданова отказа на Сотир Цацаров да

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова отказа на Сотир Цацаров да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова отказа на Цацаров. Прати му писмо

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова отхвърли на Сотир Цацаров да се яви в КПКОНПИ във връзка инспекция за съществуването в Министерство на правораздаването на сигнали против основния прокурор Иван Гешев. По-рано през днешния ден Антикорупционната комисия я предложения за чуване на 8 януари.

Министър Йорданова изпрати писмо до КПКОНПИ, с което отхвърля да се яви в отговор на писмото-покана от ведомството за „ взимане на пояснения от жители “. Тя аргументира решението си с това, че „ не е налице законно-обоснована причина за това “, заяви правосъдното ведомство.

„ Министърът на правораздаването в границите на своите пълномощия взаимодейства с всички органи в границите на закона, сезира и спомага на същите, когато са налице законово-предвидените учредения за това “, написа в отговора си министър Йорданова.

„ Мотив за призоваването ми е позоваване на нормата на чл.41 от Правилника за устройството и активността на КПКОНПИ. Предвид събитието, че същата се съдържа в подзаконов нормативен акт, с който се плануват процесуални господарски пълномощия на органите, по смисъла на чл.16, ал.2 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, за приканване в служебни пространства, то тя се явява оскъдна и не следва да породи правно деяние. Делегацията на чл.23 от ЗПКОНПИ не включва и обективно не може да включва първично контролиране на правни връзки, чиито получатели са трети лица, разнообразни от служащите и чиновниците на КПКОНПИ, заради което е незаконосъобразна ", се обяснява в писмото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР