Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подписа днес общо споразумение с

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подписа днес общо споразумение с
Коментари Харесай

Министър Кирилов подписа споразумение с 3 синдиката към ведомството

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов подписа през днешния ден общо съглашение с трите синдиката към Министерството на правораздаването. Под документа поставиха подписи ръководителите на Синдиката на чиновниците в пандизите в България /ССЗБ/ Ивайло Григоров, на Сдружение „ Синдикат Охрана " Петко Чалъков и на Синдикат на пенитенциарните чиновници Иван Иванов. Това е първият сходен общ документ, който урежда формите за съдействието сред министъра на правораздаването и синдикалните организации, методите за взаимоотношение, както и изискванията за реализиране на обществена активност.
Споразумението урежда съдействието сред министъра на правораздаването и синдикатите при реализиране на обществения разговор в Министерство на правораздаването, като задачата е гарантиране и отбрана на социално- икономическите и професионални права и ползи на работещите в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " (ГДИН) и в Главна дирекция „ Охрана " (ГДО). Регламентират се методите на взаимоотношение за реализиране на общи цели към възстановяване на изискванията на труд на чиновниците и попречване на спорове посредством съблюдаване на настоящото законодателство
„ Споразумението е със период 3 години, което дава непоклатимост на взаимоотношенията. Отстояването на правата на работещите в двете основни дирекции ще продължи в дух на взаимоотношение и кооперативност ", съобщи при подписването министър Кирилов. Той напомни, че със съдействието на премиера Бойко Борисов Министерството на правораздаването ще може да усили тази година с 200 нови щатни бройки съставите на ГДИН и ГДО, каквото бе едно от настояванията на синдикалните организации.
Ресорният заместник-министър проф. Николай Проданов посочи, че постигнатото през днешния ден общо съглашение е верният метод към синдикатите. От своя страна представителите на организациите благодариха и дадоха поръчка за общи дейности и търсене на съвместен разговор с министерството при решение на проблеми.
Синдикатите към Министерството на правораздаването пазят ползите на своите членове в двете основни дирекции - ГДИН и ГДО. В тях членуват близо 3000 чиновници.
На церемонията по подписването през днешния ден участваха още професионалните управления на двете дирекции и представители на управителните препоръки на трите синдиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР