Министърът на отбраната Тодор Тагарев търси задълбочаване на сътрудничеството с

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев търси задълбочаване на сътрудничеството с
Коментари Харесай

Тагарев търси задълбочаване на сътрудничеството в сферата на отбраната с Катар

Министърът на защитата Тодор Тагарев търси задълбочаване на съдействието с Катар в областта на защитата, оповестяват от МО.

Той е на посещаване в Катар по покана на заместител министър-председателя и държавен министър на защитата Н. Пр. доктор Халид бин Мухаммад ал-Атия. Визитата е във връзка провеждането на Международното ревю за морска защита " DIMDEX - 2024 " и на конференция за морска защита.

Във фокуса на диалозите сред двамата министри попадна съдействие в региона на защитата. Те разискаха опциите за задълбочаване на взаимоотношението във военната сфера и по-специално в региона на военно-техническото съдействие и военното обучение и подготовка. Тагарев и Халид бин Мухаммад ал-Атия разговаряха и по настоящи въпроси, свързани със сигурността в района на Близкия Изток и света.

В Доха пред обучаеми от военната академия " The Joaan Bin Jassim Academy for Defence Studies " министър Тодор Тагарев изнесе лекция на тематика " Черноморска сигурност ".

В рамките на визитата си в Катар през днешния ден, 4 март, министър Тагарев взе участие в формалната гала по откриването на 8-ото издание на Международното ревю за морска защита " DIMDEX - 2024 ", на което са показани последните постижения и новаторски решения на международни компании от отбранителната промишленост в подтекста на актуалните провокации пред морската сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР