Министърът на отбраната Стефан Янев позори българското членство в НАТО

...
Министърът на отбраната Стефан Янев позори българското членство в НАТО
Коментари Харесай

Официално! Поискаха оставката на личния министър на Румен Радев, имал други господари

Министърът на защитата Стефан Янев позори българското участие в НАТО и слага в риск националната сигурност на България! Оставката му е единствената гаранция за принадлежността на България към демократичния свят. Това написа във Facebook профила си някогашният министър на защитата Николай Ненчев.

По думите му след поредицата откровени антинатовски изявления и начинания на министъра на защитата, свързани с тежката борба, предизвикана от Русия, през вчерашния ден Стефан Янев за следващ път е  затвърдил дейностите си в посока на извеждане на България от военните структури на НАТО и обслужване на съветските ултиматуми за връщане на НАТО в границите му от 1997 година

„ С уговорката си да не допусне съюзнически войски да засилят отбранителните качества на страната ни пред възможна военна агресия на Русия в Украйна, Янев извърши настояването на външния министър на Путин на територията на България и Румъния да няма съюзническо наличие. Очевидно е, че Янев съблюдава настояванията на Лавров, а не оповестената от генералния секретар на НАТО тактика за усилване на източния фланг, от който България е част. Подчинявайки се на господарите си от Кремъл, Янев не просто подрива престижа и участието на България в Алианса, само че и индиректно предава суверенитета ни. Под пропагандния девиз, че сами ще организираме защитата си, като в същото време признава пропуските в армията ни, Янев изкарва импровизирано, само че обществено страната ни от НАТО “, добавя Ненчев.

Той е безапелационен, че предателското държание на министъра на защитата по отношение на демократичния свят като съюз и полезности не остава неусетно от съдружниците ни.

„ България за следващ път се показва като съветския пробив в рамките на НАТО и Европейски Съюз. Янев следва линията на шефа си Румен Радев, който като български военачалник разгласи протест на взаимната защита на въздушното ни пространство със съдружниците ни и лобира за Кремъл и съветския военно-промишлен комплекс. Днес Радев продължава тази пропутинска линия за протест на България против НАТО и излизането ни от съюза. Така реализираната политика е в ущърб на националния интерес и е изменничество пред волята и битката на българския народ да бъде част от демократичния свят. Янев цели превръщането на България в територия угодна за задачите на Русия. В нейните външнополитически показа родината ни е комфортен и предпазен буфер на федерацията на Путин, а не суверенна страна. Отдавна предупреждавахме, че Радев и неговите президентски генерали са хибридни атлантици единствено в предизборните акции. След като завоюват властта те се трансформират в гневни лобисти на Кремъл. Неутралитетът под формата на недопускане на съюзническа помощ на българска територия е национално изменничество на суверенна България “, написа още някогашният министър на защитата.

Ненчев акцентира, че ръководещите приказват единствено за деескалация и напрежение сред НАТО и Русия, без да признават, че агресорът е Путин.

„ Предлагат деескалация на спора, като отслабят позициите ни в НАТО и Европейски Съюз. Те избират пътя на външнополитическите цели на Путин да построи Евразийски съюз. НАТО и Европейски Съюз могат и без България, само че в случай че допуснем управленци като Янев да предадат страната ни, това значи връщане в орбитата на Русия. Гаранция, че България няма да тръгне по този път е незабавната оставка на Стефан Янев! “, безапелационен е Николай Ненчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР