Министърът на отбраната се срещна с извънредния и пълномощен посланик

...
Министърът на отбраната се срещна с извънредния и пълномощен посланик
Коментари Харесай

Министър Тагарев се срещна с посланика на Северна Македония Н. Пр. Агнеза Руси Поповска

Министърът на защитата се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Република Северна Македония Н. Пр. Агнеза Руси Поповска.

Министър Тагарев и дипломат Поповска показаха удовлетворение от положителното съдействие и натоварен политически разговор в региона на защитата, както на двустранна основа, по този начин и в границите на НАТО.

Приносът на Северна Македония към ограниченията за увеличаване на Източния фланг посредством присъединяване в Многонационалната бойна група на НАТО в България с рамкова страна Италия, бъдещото развиване на бойната група до равнище бригада, както и предпочитаното значение на транспортната съгласуваност бяха измежду обсъжданите тематики.

В диалозите министър Тагарев изрази поддръжка за европейското бъдеще на Северна Македония при осъществяване на поетите задължения и акцентира значимостта му освен за двустранното ни съдействие, само че и за сигурността и развиването на целия район. 

Друга значима тематика беше дългогодишното съдействие по линия на образованието и образованието в областта на сигурността, и опциите това съдействие да се развива все по-интензивно, както във връзка с образованието в разнообразни специалности, в това число на военни лекари, по този начин и по линия на планове за научни проучвания с европейско финансиране. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР