Министърът на отбраната на Тайван заяви, че неотдавнашните военни действия

...
Министърът на отбраната на Тайван заяви, че неотдавнашните военни действия
Коментари Харесай

Тайван: Китай изпрати 103 военни самолета за денонощие

Министърът на защитата на Тайван съобщи, че неотдавнашните военни дейности на Китай са " необикновени ", откакто пред тази седмица се усилиха набезите на китайски военни хеликоптери към острова.

Китай претендира, че самоуправляващият се Тайван е негова територия, и твърди, че един ден ще я завладее - със мощ, в случай че е належащо.

Пекин прави съвсем всекидневни въздушни нахлувания към острова, а в понеделник тайванското министерство на защитата заяви за " връх " от 103 военни самолета в границите на 24 часа.

" Последните придвижвания на нашия зложелател са в действителност много необикновени ", съобщи тайванският министър на защитата Чиу Куо-Ченг пред кореспонденти пред Народното събрание в Тайпе.

" Първоначалният ни разбор е, че до септември те са правили взаимни учения, в това число сухопътни, морски, въздушни и амфибийни ", сподели той.

Коментарите му пристигнаха ден, откакто министерството означи, че следи (китайските) артилерийски, ракетни сили и сухопътни войски с отдалечен обхват на към залива Даченг в провинция Фудзиен.

" Заплахата, произлизаща от дейностите на НОА (Народноосвободителната армия), докара до ескалация на напрежението и навреди на районната сигурност ", съобщи представителят на министерството Сун Ли-фан в четвъртък, като се базира на китайските военни.

" Колкото по-близо са самолетите на НОА до Тайван, толкоз по-силни ще бъдат нашите контрамерки ", сподели още той. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР