Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър пристигна вчера вечерта

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър пристигна вчера вечерта
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ пристигна на посещение в Сеул

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър дойде през вчерашния ден вечерта на посещаване в Сеул, а за през днешния ден са планувани негови срещи с южнокорейски представители, съобщи Ройтерс.

Това е първата обиколка на Еспър в района, откогато той беше назначен отпред на Пентагона. Тя е в миг на районни напрежения, вариращи от полемиката сред Япония и Южна Корея до това какъв брой би трябвало да заплаща Южна Корея за намиращите се на нейна територия американски военни.



Еспър дойде в Сеул ден откакто американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Южна Корея е приела да заплати доста повече, с цел да подкрепи за покриване на разноските за 28 500-те американски военни в азиатската страна. Тръмп сподели, че по въпроса се водят диалози. Но говорителка на южнокорейското министерство на защитата сподели, че диалозите към момента не са почнали.

Визитата на Еспър в Сеул става малко откакто Северна Корея извърши серия от ракетни тествания.



Ако по време на визитата на Еспър пък бъде издигнат въпросът за разногласието сред Япония и Южна Корея, се чака той да повтори, че те би трябвало да понижат напрежението и да се концентрират върху рисковете, които идват от Северна Корея и Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР