Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу възложи да се

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу възложи да се
Коментари Харесай

Шойгу инструктира да се засилят действията на военните по всички направления в Украйна

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу разпореди да се засилят дейностите на Въоръжените сили (ВС) на страната във всички региони в Украйна . Той съобщи това в събота, 16 юли, написа ТАСС.

Според ръководителя на Министерството на защитата такива ограничения са нужни, с цел да се попречи на Киев да нанесе масирани ракетни удари по цивилни поданици и гражданска инфраструктура в обитаеми места на територията на Донбас и други райони .

Уточнява се, че Шойгу е дал съответните инструкции, откакто е изслушал отчетите на командирите на групировките " Юг " и " Център ", които вземат участие в съветската спецоперация в Украйна.

В началото на юли Шойгу разгласи, че съветските войски ще продължат да обезпечават мирния живот на териториите, попаднали под техен надзор по време на специфична военна интервенция в Украйна.

Той също по този начин заяви, че военните, взаимно с елементи на националната милиция на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), изцяло са освободили територията на ЛНР.

Източник: ТАСС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР