Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви пред израелски

...
Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви пред израелски
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната към войниците си: Скоро ще видите палестинския анклав отвътре

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант съобщи пред израелски пехотинци, събрали се на границата с линията Газа, че те скоро ще видят палестинския анклав " от вътрешната страна ", заяви канцеларията на министъра, представена от Ройтерс, намеквайки, че израелската войска може скоро да предприеме сухопътна инвазия в Газа.

" Сега гледате линията Газа от разстояние, само че скоро ще я видите от вътрешната страна. Заповедта ще пристигна ", е споделил Галант съгласно официалното съобщение на ведомството му.

В същото време министърът на защитата пое отговорността за пробиви в сигурността, дали опция на бойците на " Хамас " да обхванат през израелската граница с линията Газа сутринта на 7 октомври и довели до последвалото клане с близо 1400 жертви, съобщи ДПА, като се базира на израелски медии.

" Аз съм виновен за защитата. Аз бях виновен за нея и в последните две седмици, в това число във времето на тежките събития ", съобщи Галант пред бойците в армейски лагер покрай границата с Газа.

Той добави, че в този момент е и негова отговорността да поведе армията към " победа в борбата ".

Началникът на израелското военно разузнаване Арон Халива и шефът на израелската работа за вътрешна сигурност " Шин Бет " Ронен Бар също поеха персонална отговорност за допускането на нахлуването на бойците на радикалното палестинско придвижване " Хамас " на израелска територия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР